همزمان با ادعای بازداشت دو زن معترض در کابل توسط گروه طالبان، ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی این گروه می‌گوید آنان حق دارند تا «مخالفان و یا کسانی که قانون را نقض می‌کنند»، بازداشت و زندانی کند.

ذبیح‌الله مجاهد این موضوع را در در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه مطرح کرده است. او گفته است که «هیچ کسی نباید آشوب ایجاد کند»؛ چون به‌گفته‌ی سخن‌گوی طالبان، در این صورت «صلح و نظم» مختل می‌شود.

او در عین حال بازداشت تمنا زریاب پریانی و پروانه ابراهیم‌خیل، از زنان معترض در کابل را تکذیب کرده است.

زنان معترض اما تأکید دارند که دو نفر آنان شب‌هنگام توسط طالبان بازداشت شده‌اند و در حال حاضر در بند این گروه به‌سر می‌برند.

طالبان در روزهای اخیر مرجانه، یکی دیگر از دختران معترض کابل را بازداشت کرده است و تاکنون از سرنوشت چهار دختر بازداشت شده توسط طالبان، هیچ خبری منتشر نشده است.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در کابل (یوناما) هم درباره‌ی ناپدیدشدن تمنا زریاب پریانی و پروانه ابراهیم‌خیل ابراز نگرانی کرده و از طالبان خواسته است تا اطلاعاتی در مورد محل نگهداری این زنان ارایه کنند.

طالبان پس از آن اقدام به بازداشت زنان معترض کردند که آنان اخیرا در اعتراض به حجاب اجباری، در ملاءعام برقع (چادری) را به‌شکل نمادین از سر خود بیرون کشیده و دور انداختند. این اعتراض با واکنش تند طالبان مواجه شد.

این گروه در آن زمان گفته بود کسانی که با حجاب مخالفت می‌کنند، مخالف قرآن و پیامبر اسلام هستند.

همچنین اعضای این گروه از جمله سخن‌گویان نهادهای امنیتی طالبان کارزاری در تویتتر علیه این زنان راه انداختند و خواستار بازداشت و سرکوب آنان شدند. در صوت منتشر شده از مدیران دوایر طالبان، مشخص است که این گروه تمرکز خود را برای به راه انداختن اتمسفر بر علیه دختران معترض کابل گذاشته است. آنان قصد دارند تا با ایجاد اکانت های مصنوعی با نام دختران به ترویج فرهنگ اسلامی طالبانی پرداخته و از فعالیت های این گروه تقدیر نمایند.

طالبان در پنج ماه گذشته محدودیت‌های زیادی را در برابر زنان وضع کرده و آنان را از کار و آموزش نیز محروم کرده‌اند. وضع این محدویت‌ها اعتراضات گسترده‌ای  زنان را در پی داشته است. زنان معترض در اعتراضات‌شان شعار «نان، کار و آزادی» را سر می‌دادند.

با این حال، مجاهد تأکید کرده است که حکومت طالبان به حقوق زنان اعتقاد دارد، ((اما مطابق با تفسیرشان از قوانین اسلامی)).

او گفته است: «حتی بدون درخواست (از جامعه‌ی جهانی)، ما احساس می‌کنیم که زنان باید کار کنند و به تحصیل‌شان ادامه دهند.»

اما او هیچ جدول زمانی برای اجازه‌ی بازگشت دختران به مکاتب ارایه نکرده است و تنها گفته که این امر در «سال آینده» اتفاق خواهد افتاد.

این خبر را برای دوستانتان روان کنید:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

پربازدیدترین‌ها

دیدگاه ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *