سازمان حفاظت از کودکان (Save the Children) گفته است که کودکان افغانستان تحت فشارهای روحی و روانی فزاینده‌ای قرار دارند، زیرا آنان بار بدترشدن بحران در این کشور را تحمل می‌کنند.

این سازمان امروز (دوشنبه، ۱۸ میزان) با نشر گزارشی گفته است که افغانستان در آستانه یک فاجعه صحت روانی قرار دارد؛ زیرا بحران اقتصادی و دهه‌ها درگیری تأثیر خطرناکی بر سلامت روانی کودکان وارد کرده است.

سازمان حفاظت از کودکان هشدار داده است که از هر چهار کودک و بزرگ‌سال تنها یک نفر درمان مورد نیاز فوری خود را دریافت می‌کند. بسیاری از آنان ممکن است بهبود نیافته و با عواقب طولانی‌مدت مواجه شوند.

به‌گفته این نهاد، بسیاری از کودکان شب‌ها گرسنه به رختخواب می‌روند و مکتب را رها می‌کنند تا برای خرج خانواده‌ی‌شان کار کنند.

این سازمان علاوه کرده که تخمین زده می‌شود حدود چهار میلیون و ۴۶۰ هزار کودک و بزرگ‌سال در افغانستان به صحت روانی و حمایت‌های روانی اجتماعی نیاز دارند، اما براساس داده‌های جدید تا اکنون تنها یک میلیون و ۳۰۸ هزار و ۶۶۱ نفر توانسته‌اند به خدمات و درمان دسترسی داشته باشند.

گزارش اخیر Save the Children همچنین نشان داد که از هر چهار دختر، یک دختر نشانه‌های افسردگی یا اضطراب را نشان می‌دهد و دو سوم کودکان گفته‌اند که احساسات منفی از جمله احساس نگرانی بیشتر، غمگین‌تر و عصبانیت بیشتر دارند.

والدین به Save the Children گفته‌اند که به‌دلیل خشونت و فشارهای مالی فعلی بر خانواده‌های‌شان، تغییرات نگران‌کننده‌ای در رفتار فرزندان‌شان از جمله گریه‌های غیرقابل کنترل، کابوس‌های شبانه، پرخاشگری و خودآزاری دیده‌اند.

سازمان حفاظت از کودکان گفته است که اکثر کودکان و بزرگ‌سالانی که به خدمات حمایت روانی و اجتماعی نیاز دارند نمی‌توانند به آن‌ها دسترسی داشته باشند زیرا این خدمات در جوامع آنان وجود ندارد.

به‌گفته این سازمان، سیستم‌های مراقبت‌های صحی و حمایت از کودکان افغانستان مدت‌ها است که منابع کافی ندارند و مراکز اغلب فاقد کارکنان و منابع واجد شرایط هستند.

سازمان حفاظت از کودکان اضافه کرده است که اگرچه درگیری در افغانستان در سال گذشته کاهش یافته است، کودکان همچنان با خشونتی که در گذشته شاهد بوده‌اند -از جمله از دست دادن عزیزان‌شان- دست‌وپنجه نرم می‌کنند و همچنان در معرض حملات مرگ‌باری هستند که مراکز آموزشی را هدف قرار می‌دهند.

این خبر را برای دوستانتان روان کنید:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

پربازدیدترین‌ها

دیدگاه ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *