سفارت آلمان در کابل که در حال حاضر از قطر فعالیت خود را پیش میبرد، دربارهی سرنوشت زنان معترض بازداشتشده ابزار نگرانی کرده و خواستار تحقیق در مورد محل نگهداری آنان شده است.
این سفارت امروز (دوشنبه، ۱۸ دلو) در توییتی نوشته است که این زنان «شجاع» پس از استفاده از حق آزادی بیان، ناپدید شدهاند. سفارت آلمان گفته است که تحقیق و پاسخدهی در مورد محل نگهداری زنان بازاشتشده به فوریت نیاز است.
طی روزهای اخیر دستکم چهار نفر از زنان معترض از خانه و محل کارشان بازداشت شدهاند. گفته میشود که استخبارات طالبان آنان را بازداشت کرده است؛ اما این گروه بازداشت زنان معترض را انکار میکند.
به تازگی دیبورا لاینز، نمایندهی ویژه دبیر کل سازمان ملل در افغانستان در دیدار با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی نخستوزیر طالبان دربارهی «ناپدیدشدن شماری از دختران ابراز نگرانی کرده است».
مولوی عبدالکبیر در پاسخ به این نگرانی گفته است که تلاشهای طالبان برای پیداکردن زنان «ناپدیدشده» جریان دارد. او از همکاری ادارات طالبان در این خصوص، نیز اطمینان داده است.
بازداشت زنان معترض واکنشهای گستردهای را برانگیخته است.
دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) در این مورد طالبان را بهگونه تلویحی متهم به اختطاف زنان معترض کرده است.
این دفتر بارها از طالبان خواسته است که دربارهی محل نگهداری زنان بازداشت شده اطلاعات ارایه و آنان را فوری رها کنند. سازمان عفو بینالملل، اتحادیه اروپا و رینا امیری، نمایندهی ویژهی امریکا برای زنان افغانستان نیز خواستار رهایی زنان معترض شدهاند.
گفتنی است که طالبان در طی بیش از پنج ماه گذشته که بر افغانستان مسلط شدهاند، محدودیتهای زیادی در برابر مردم افغانستان، بهویژه زنان وضع کردهاند.
این گروه زنان را از کار در بیشتر ادارات دولتی منع کردهاند. همچنین طالبان در جریان سال تعلیمی ۱۴۰۰ به دختران بالاتر از صنف ششم اجازهی رفتن به مکتب را ندادند.
با این حال، شماری از زنان فعال در کابل و ولایات در جریان پنج ماه گذشته در برابر این عملکردهای طالبان دست به اعتراض زده و با رفتن به خیابانها، فریاد «نان، کار و آزادی» سر دادهاند.