ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی طالبان و معین امور نشرات وزارت اطلاعات فرهنگ این گروه در واکنش به گزارش فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران درباره‌ی رسانه‌ها و خبرنگاران افغانستان گفته است که این گروه متعهد به آزادی رسانه‌ها است.

آقای مجاهد صبح امروز (شنبه، ۱۶ دلو) در توییتی نوشته است که رسانه‌ها هم مکلف هستند که «بی‌طرف و به ارزش‌های دینی و ملی متعهد باشند».

سخن‌گوی طالبان افزوده است: «ما تلاش داریم که موانع در برابر رسانه‌ها را دور نماییم، از رسانه‌ها نیز می‌خواهیم که به قانون رسانه‌ها عمل نمایند».

او همچنین گفته است که طالبان «راپورها و ‌تشویش‌ها» درباره‌ی وضعیت رسانه‌ها را بررسی می‌کنند.

به تازگی فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران اعلام کرده است که از اواسط ماه آگست سال گذشته تا کنون ۴۰ خبرنگار از سوی طالبان به‌طور موقت بازداشت شده‌اند. این فدراسیون از طالبان خواسته است که به «توهین رسانه‌های افغانستان» پایان دهند.

در اعلامیه‌ی فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران که دیروز (جمعه، ۱۵ دلو) منتشر شده، با استناد به آمار گزارش اتحادیه ملی خبرنگاران افغانستان (ANJU) گفته شده است که در مدت زمان یادشده فعالیت ۳۱۸ رسانه متوقف شده است.

طبق اعلامیه، اتحادیه ملی خبرنگاران گفته است که از مجموع ۵۰۹۶ خبرنگاری که پیش از آمدن طالبان کار می‌کردند، در حال حاضر تنها دوهزار و ۳۳۴ نفر کار می‌کنند.

طبق نظرسنجی اتحادیه ملی خبرنگاران افغانستان، در حال حاضر تنها ۲۴۳ زن در رسانه‌های افغانستان کار می‌کنند و ۷۲ درصد از کسانی که شغل‌شان را از دست داده‌اند، زنان خبرنگار هستند.

اما فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران آمار متفاوتی ارایه کرده و گفته است که براساس نظرسنجی‌های این فدراسیون، ۲۵۷ رسانه تعطیل شده و شش‌هزار و ۴۰۰ خبرنگار کارشان را از دست داده‌اند.

با این حال، فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران گفته است که افزایش حملات، بازداشت و کشتار کارمندان رسانه‌ها در افغانستان، بی‌اعتنایی طالبان به آزادی رسانه‌ها و آزار و اذیت روزنامه‌نگاران را برجسته می‌کند.

این خبر را برای دوستانتان روان کنید:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

پربازدیدترین‌ها

دیدگاه ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *