خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پیشین پاکستان، گفت که در صورت دستیابی به شواهد مستند مبنی بر هماهنگی حملات از خاک افغانستان علیه پاکستان، اسلام‌آباد برای دفاع از خاک خود به زور متوسل خواهد شد.

او تاکید کرد اگر طالبان به تعهدات خود عمل نکند، پاکستان از زور استفاده می‌کند.

وزیر دفاع پیشین پاکستان پیش از این نیز طالبان افغانستان را متهم کرده بود که به تعهدات خود براساس توافقنامه دوحه عمل نمی‌کند و اجازه می‌دهد از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده شود.

خواجه محمد آصف روز جمعه (۲۷ اسد) گفت که پس از سفر اخیر او به کابل در ۳ حوت ۱۴۰۱ و به رغم درخواست‌ها از طالبان افغانستان، حملات طالبان پاکستانی در خاک این کشور افزایش یافته است.

او افزود که بیشتر این حملات از خاک افغانستان صورت گرفته و طالبان باید مسئولیت آن را بپذیرد و به تعهدات خود عمل کند. او هشدار داد که در غیر آن‌صورت پاکستان حق دفاع از خاک خود را خواهد داشت.

آقای آصف همچنین از فتوای اخیر منسوب به ملا هبت‌الله آخوندزاده مبنی بر ناجایز دانستن جنگ در پاکستان یاد کرد و گفت که این فتوا می‌تواند «تاثیرگذار» باشد.

یک عضو دادگاه عالی طالبان و رئیس دارالافتای این گروه، روز پنجشنبه (۱۹ اسد) علیه جنگ در پاکستان فتوا صادر کرد و گفت که طالبان در توافقنامه دوحه تعهد کرده که در خارج «جهاد» نمی‌کند. او تلویحا تایید کرد که رهبر طالبان جنگ در پاکستان را ناجایز دانسته است.

آقای آصف علت تاثیرگذاری این فتوا را به «روابط چندین دهه» هر دو گروه و «رهبری مشترک آنان در گذشته» ربط داد و گفت «طالبان افغانستان و پاکستان در طول چندین دهه جنگ‌های مشترک و فراوانی انجام داده‌اند.»

این مقام ارشد پیشین پاکستان در حالی درباره روابط دیرینه این دو گروه و افزایش حملات در خاک پاکستان سخن گفت که چندی پیش موسسه مطالعات صلح پاکستان در گزارشی اذعان کرد پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، حملات تروریستی در پاکستان ۷۳ درصد افزایش یافته است.

آقای آصف در بخش دیگری از سخنانش از نقش عمران خان، نخست‌وزیر پیشین پاکستان، در حمایت از طالبان افغانستان و پیروزی آنان یاد کرد و گفت: «عمران خان این کار را کرد، اما نتیجه نشان داده که این حمایت بدی از سمت او بوده است.»

منتقدان عمران خان به او به عنوان یک چهره سیاسی حامی طالبان افغانستان، لقب «طالبان خان» داده‌اند.

آقای خان، که اکنون در زندان به سر می‌برد، بارها از کشورهای جهان خواسته بود که طالبان افغانستان را در جامعه جهانی بپذیرند.

این خبر را برای دوستانتان روان کنید:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

پربازدیدترین‌ها

دیدگاه ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *