شهروندان افغانستان در شهرهای مختلف جهان در اعتراض به حملات بر هزاره‌ها و رفتار طالبان با زنان، تجمعات اعتراضی برگزار کرده‌اند و خواستار به رسمیت‌شناسی «نسل‌کشی هزاره‌ها» و «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان هستند.

برگزاری این اعتراضات امروز (یک‌شنبه، ۱ دلو) در ۳۰ شهر و در کشورهای امریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، اسپانیا، ایتالیا، سویدن، ناروی، اتریش، سویدن، پرتگال، برازیل اندونیزیا و پاکستان هماهنگی شده است.

این اعتراضات از جمله در شهرهای رم ایتالیا، اسلام‌آباد پاکستان، استکهلم سویدن و برلین آلمان برگزار شده و در شماری از شهرهای جهان در حال برگزاری است.

صدیقه مشتاق، از هماهنگ‌کنندگان این اعتراضات به روزنامه اطلاعات روز گفت که این اعتراضات «به‌صورت خودجوش و مردمی» برگزار شده است.

او افزود که این اعتراضات در ادامه‌ی اعتراضات سال گذشته در رابطه به «نسل‌کشی هزاره‌ها» برگزار شده است و قرار است که خواست‌ها و مطالبات آن به‌صورت هدفمند و منظم پی‌گیری شود.

به‌گفته‌ی خانم مشتاق، آنان در گام بعدی می‌خواهند به سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق‌ بشری بین‌المللی نامه بنویسند و بر اجرایی‌شدن مطالبات شان تأکید کنند.

در نسخه‌ای که از قطع‌نامه‌ی مشترک این اعتراضات که به روزنامه اطلاعات فرستاده شده، آمده است: «پس از تسلط طالبان، هزاره‌ها دوباره از ارگان‌های دولتی و نظامی به‌صورت کامل حذف شدند، سیاست کوچ اجباری و غصب سرزمین هزاره‌ها که در ۱۸۸۷ توسط عبدالرحمان اجرا شده بود، دوباره آغاز شد.»

معترضان گفته‌اند که هزاره‌های افغانستان «بیش از صدوسی سال است که در سرزمین مادری‌شان نسل‌کشی می‌شوند، زمین‌های‌شان تصاحب می‌شود، از خانه‌های کوچ اجباری داده می‌شوند و مورد حملات کشتار جمعی و قتل‌های هدفمند قرار می‌گیرند».

در این قطع‌نامه همچنین آمده است که طالبان در دو سال اخیر بیش از ۵۰ فرمان علیه آزادی زنان افغانستان صادر کرده‌اند که «وضع محدودیت‌های بی‌شمار و محرومیت‌های بی‌سابقه از حقوق‌ اساسی و منع کلیه‌ی زنان از آموزش، تحصیل، کار، فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی از جمله‌ی این محدودیت‌ها است».

در قطع‌نامه‌ی معترضان با اشاره به بازداشت دختران جوان از غرب کابل به‌دلیل «بدحجابی» از سوی طالبان آمده است که این اقدام عموم ملت هزاره را نگران کرده و یکی از دلایل برگزاری «تظاهرات جهانی» امروز این موضوع است.

این خبر را برای دوستانتان روان کنید:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

پربازدیدترین‌ها

دیدگاه ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *