آنیکن هویتلفد، وزیر خارجه ناروی میگوید که در اجلاس اسلو جامعه جهانی خواستهای مشخص و مطالبات واضحی را در زمینههای حقوق بشر، حقوق زنان و آزادی سیاسی از طالبان خواسته است و اکنون باید دید که آنها چه میکنند.
ناروی در پایتخت خود اسلو برای سه روز میزبان نشست نمایندگان جامعه مدنی، طالبان و کشورهای امریکا و اروپایی بود.
وزیر خارجه ناروی این گفتوگوها را که منتقدان بسیار نیز دارد، یک آغاز توصیف خوب کرد.
او گفت که ناروی خواستار بازشدن مکاتب برای دختران، دسترسی بشردوستانه مردم به خدمات، غذا، خدمات دولتی و نیز رعایت حقوق بشر شده است.
به گفته او، طالبان تعهد کردهاند که مکاتب را به روی دختران باز میکنند.
آنیکن هویتلفد درباره سرنوشت زنان معترض نیز از جمله تمنا زریاب پریانی و پروانه ابراهیمخیل گفت که طالبان مسوولیت دارند که امنیت آنها را تأمین کنند.
زنان معترض میگویند که این افراد از سوی طالبان بازداشت شدهاند. رهایی آنها یکی از مباحث جدی در نشست اسلو بوده است. هدا خموش، نماینده زنان معترض از امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان خواست که به کابل زنگ بزند و این زنان را رها کند.
طالبان بازداشت این دو زن را تکذیب کردهاند، اما یک رسانه ناروی در گزارشی گفته است که طالبان بازداشت آنها را تایید و رد نکردهاند. اما رسانههای داخلی از تایید بازداشت این دو دختر معترض توسط یکی از مقامات امنیتی طالبان خبر دادند.
با این حال، وزیر خارجه ناوری گفته است که طالبان قول رهایی این دو زن معترض را دادهاند.
آنیکن هویتلفد بر ادامه گفتوگوها تأکید کرده و گفته است که مذاکرات بهتر از نشستن در غرب و امیدوار بودن به بهترشدن اوضاع است. او این انتظار را ساده لوحی عنوان کرده، اما گفته است که ناروی ساده لوح نیست.
وزیر خارجه ناروی افزود که فکر نمیکند جریان مذاکرات چند روزه در اسلو وضعیت افغانستان را تغییر میدهد، اما افزود که کانالهایی را حفظ میکند تا فرصتی برای تأثیرگذاری بر تحولات فراهم شود.
اجلاس اسلو روز یک شنبه افتتاح شد و روز سهشنبه، ۵ دلو پایان یافت.
در روز نخست نمایندگان جامعه مدنی با طالبان دیدار کردند.
در روز دوم نمایندهگان کشورهای غربی با هیأت طالبان دیدار داشتند.
همین طور در روز سوم نشستهای دوجانبه بین هیأت طالبان و نمایندگان کشورهای غربی و سازمانهای بینالمللی برگزار شده است.