یک عضو نیروهای امنیتی حکومت پیشین در تماس با دویچه وله گفته‌ است که عفو عمومی طالبان «دروغ» است. به گفته او این گروه اعضای نیروهای پیشین را بازداشت، شکنجه و در مواردی به قتل می ‌رسانند.

پس از به قدرت رسیدن طالبان در ماه اگست ۲۰۲۱، هزاران تن از منصوبان نیروهای امنیتی مجبور به ترک افغانستان شدند. شماری که هنوز در داخل هستند، از این که توسط طالبان بازداشت و کشته شوند، نگران اند.

یک منصوب نیروهای امنیتی افغانستان با نام مستعار جمال به دویچه وله گفت از زمانی که طالبان به قدرت رسیده، مجبور شده است با یک پسرش خانه اش را ترک و در یک محل نامعلوم به شکل پنهانی زندگی کند: «حتی از ترس با فامیل خود ارتباط گرفته نمی توانم. خانه رفته نمی توانم و هیچ احوالی از آن ها ندارم. یک روز یک جای و روز دیگر جای دیگر زندگی می کنم

این منصوب نیروهای امنیتی به دویچه وله گفت که چندین تن از همکارانش که قبلا عضو نهادهای امنیتی بودند، از سوی طالبان بازداشت و شکنجه شده اند. او عکس صورت خود را فرستاده که زخم هایی را در اطراف چشمانش نشان می دهد.

جمال گفته است شماری از دوستانش که عضو نیروهای امنیتی پیشین بودند توسط طالبان به شدت شکنجه شده و آثار شکنجه در سر، صورت و پاهای آن‌ها دیده می شود.

این عضو نیروهای امنیتی پیشین تاکید کرد که هیچ عفوی در کار نیست: «عفو عمومی نمایشی است. آن‌ها خاک به چشم مردم می زنند و به هیچ چیزی پابند نیستند. عفو عمومی واقعیت ندارد.» او گفت از خدمت و کاری که برای حکومت پیشین کرده پشیمان است و حالا هیچ راهی برای نجات زندگی اش ندارد.

این عضو نیروهای دولت پیشین گفت سربازان، بریدملان و افسران پیشین را می شناسد که توسط طالبان بازداشت شده و شکنجه می شوند.

گروه طالبان اما بازداشت و شکنجه منصوبان نیروهای امنیتی پیشین را رد می کنند.

بلال کریمی معاون سخنگوی طالبان در پاسخ به این ادعا گفت: «از جانب مجاهدین امارت اسلامی به هیچ کسی کدام آسیبی متوجه نیست و اگر کسی تخلفی را انجام دهد مورد پیگرد قرار می‌گیرد و تعقیب می‌‌شود.»

 

نگرانی مدافعان حقوق بشر

فعالان حقوق بشر می گویند طالبان که اکنون قدرت را به دست دارند و حاکم افغانستان اند باید به تمام قوانین بین المللی و ارزش های حقوق بشری پابند باشند.

عبدالاحد فرزام معاون پیشین وزارت دولت در امور حقوق بشر در مصاحبه با خبرگزاری های بین المللی گفت طالبان نه تنها مطابق به ارزش ها و اعلامیه جهانی حقوق بشر رفتار نمی‌کنند بلکه به تعهدی که خود این گروه در مورد کارمندان حکومت پیشین داده نیز پابند نیستند: «گزارش های موثقی وجود دارند که طالبان علاوه بر این که تعهدات بین المللی خود در قبال حقوق بشر را زیر پا کرده اند، به عهد خود نیز که یکی از اصول و ارزش های دینی ما است، متاسفانه وفا نکرده اند»

برخی از سازمان های بین المللی مانند سازمان ملل متحد و دیده بان حقوق بشر نیز گزارش هایی را در مورد کشتار و شکنجه منصوبان امنیتی حکومت پیشین نشر کرده اند.

سازمان ملل متحد در اواخر ماه جنوری گزارشی را نشر کرد و گفت که بیش از ۱۰۰ تن از کارمندان و اعضای نیروهای امنیتی پیشین توسط طالبان به قتل رسیده‌اند.

هرچند طالبان این موضوع را رد کردند ولی در گزارش آمده است که ملل متحد گزارش های موثق قتل و ناپدیدسازی اجباری را دریافت کرده است.

بر اساس این گزارش بیش از دو سوم این قتل‌ها «قتل‌های فراقضایی» بوده که توسط طالبان و یا افراد وابسته به آن‌ها صورت گرفته است.

این خبر را برای دوستانتان روان کنید:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

پربازدیدترین‌ها

دیدگاه ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *