سازمان دیدبان حقوق بشر در گزارشی می‌گوید که مردم، به ویژه زنان در ولایات افغانستان به علت کمبود دارو در مراکز صحی، جان می‌دهند.

این سازمان نسبت به فروپاشی نظام صحی کشور هشدار می‌دهد که برای زنان بیشتر زیان آور خواهد بود.

در این گزارش به بیمارانی اشاره شده است که به علت کمبود دارو معالجه نشده و جان خود را از دست دادند.

گل احمد، باشنده ولایت غور، پسر ۵ ساله خود را در اثر مرض اسهال هفته گذشته از دست داد. او به این سازمان گفت: «داکتران به من گفتند که دارو برای درمان ندارند و باید او را به یک کلینیک بزرگتر ببرم.» اما، گل احمد پسرش را به علت فقر به کلنیک دیگر برده نتوانست و او جان باخت.

در گزارش این سازمان به هشدار سازمان صحی جهان اشاره شده است که سیستم صحی افغانستان در آستانه فروپاشی قرار دارد. نبود منابع مالی و تحریم بانک‌های افغانستان باعث شده است که کارمندان صحی برای چندین ماه معاش دریافت نکرده و کلینیک‌ها و شفاخانه‌ها با کمبود دارو و دیگر مواد طبی رو به رو اند.

دید‌بان حقوق بشر می‌افزاید که علاوه بر بیماری‌های واگیر، سوءتغذیه نیز جان کودکان افغانستان را تهدید می‌کند. یک کارمند بخش صحی در بامیان به این سازمان گفت: «مردم اطفال دچار سوءتغذیه را به کلینک می‌آورند اما داروی کافی برای درمان آنان نداریم. هر هفته شاهد مرگ ۳ یا ۴ کودک به علت سوءتغذیه هستم که مرگی قابل پیشگیری است.»

صندوق نجات کودکان هم روز دوشنبه اعلام کرد که نزدیک به ۱۰ میلیون کودک در افغانستان به‌دلیل فروپاشی اقتصادی، تأثیرات جنگ اوکراین و خشکسالی مداوم، هر روز گرسنه می‌مانند. این نهاد گفته است که کمک‌های غذایی فوری در کوتاه مدت نیاز است، اما به تنهایی برای مقابله با بدترین بحران گرسنگی در افغانستان کافی نیست.

این خبر را برای دوستانتان روان کنید:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

پربازدیدترین‌ها

دیدگاه ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *