وزیر خارجه نیوزیلند اعلام کرد که کشورش از ابتکار شماری از کشورهای غربی به رهبری آلمان برای به دادگاه کشاندن طالبان به‌خاطر نقض حقوق زنان، حمایت می‌کند. وینستون پیترز این موضوع را در نامه‌ای به کامیلا بلیچ، نماینده پارلمان نیوزیلند بیان کرده است.

کامیلا بلیچ، نماینده پارلمان از حزب کارگر نیوزلند روز سه‌شنبه اعلام کرد که نیوزیلند از تلاش‌های بین المللی برای پاسخگو کردن حکومت طالبان به خاطر رفتار «غیرانسانی با زنان و دختران در افغانستان» حمایت می‌کند.

خانم بلیج گفت که به دفاع از حقوق زنان افغانستان ادامه خواهد داد.

خانم بلیچ در یادداشتی در حساب کاربری فیسبوک خود نوشت که وضعیت زنان و دختران در افغانستان و ایران «واقعا یک بحران حقوق بشری است»

این نماینده پارلمان نیوزیلند گفت که فعالان افغانستان و ایران در نیوزیلند برای جلب حمایت نیوزلند از تلاش‌ها برای پاسخگو کردن طالبان، دادخواهی کرده‌اند.

به گفته او، براثر این تلاش‌ها، یک نشست چند حزبی در پارلمان نیوزیلند برگزار و از اقدامات بین‌المللی برای پاسخگو کردن طالبان حمایت شد.

خانم بلیچ همراه با یادداشت خود، نامه‌ای از وینستون پیترز، وزیر خارجه نیوزیلند را نیز منتشر کرده است.

در این نامه آقای پیترز به خانم بیلیچ نوشته که حکومت نیوزلند از طرحی به رهبری آلمان برای وادار کردن طالبان به رعایت حقوق بشر و کنوانسیون رفع هرگونه تبعیض علیه زنان حمایت می‌کند.

آقای پیترز افزود که با انالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان نیز در این مورد گفت‌وگو کرده است.

او این اقدام را «مهم» توصیف کرد و تاکید کرد که نیوزیلند پیشرفت‌ها در این زمینه را زیر نظر خواهد داشت.

ابتکار کشورهای غرب برای به دادگاه کشاندن طالبان

در چهار میزان امسال، وزیران خارجه آلمان، استرالیا، کانادا و هالند با صدور اعلامیه‌ای شدیداللحن، موارد نقض‌ فاحش و سیستماتیک حقوق بشر در افغانستان، به‌ویژه تبعیض جنسیتی علیه زنان را محکوم کردند.

آن‌ها تاکید کردند که افغانستان بر اساس قوانین بین‌المللی در قبال نقض تعهدات متعدد خود تحت کنوانسیون رفع هرگونه تبعیض علیه زنان مسئول است.

این کشورها خواستار مذاکره و گفت‌وگو با طالبان طبق مفاد کنوانسیون شدند و هشدار دادند که «در صورت عدم دستیابی به نتیجه در بازه زمانی معقول، به دادگاه بین‌المللی دادگستری مراجعه خواهند کرد.»

انالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان در پی انتشار این بیانیه، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، در کنار وزیران خارجه هالند، استرالیا و کانادا بیانیه تندی علیه نقض حقوق زنان در افغانستان ایراد کرد. او تعهد سپرد که طالبان را به علت نقض حقوق زنان افغان به دادگاه بین‌المللی دادگستری بکشاند.

به تعقیب این اقدام، بیش از بیست کشور دیگر نیز ابتکار استرالیا، آلمان، کانادا و هالند حمایت کردند.

تلاش‌های جدید برای کشاندن طالبان به دادگاه لاهه

هفته گذشته، کشورهای شیلی، کاستاریکا، اسپانیا، فرانسه، لوکزامبورگ و مکسیکو پرونده افغانستان، به‌ویژه نقض حقوق زنان در این کشور را به دیوان کیفری بین‌المللی ارجاع دادند.

دیوان کیفری بین‌المللی نیز تایید کرد که این پرونده را دریافت کرده است.

کریم خان، دادستان ارشد این دادگاه روز دوشنبه، ۱۲ قوس در بیست‌وسومین نشست مجمع کشورهای عضو دیوان کیفری بین‌المللی در شهر لاهه هالند اعلام کرد که به‌زودی احکام بازداشت برای مقام‌های طالبان را درخواست خواهد کرد. او گفت تحقیقات درباره نقض حقوق بشر، به‌ویژه حقوق زنان در افغانستان ادامه دارد.

این خبر را برای دوستانتان روان کنید:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

پربازدیدترین‌ها

دیدگاه ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *