در پی آزادی یک عضو طالبان از زندان گوانتانامو، برخی سناتوران جمهوری‌خواه در پی معرفی لایحه‌ای برای جلوگیری از انتقال تروریست‌ها به افغانستان اند.

آن‌ها با «غیرمسئولانه» خواندن آزادی اسدالله هارون می‌گویند که این لایحه از انتقال زندانیان گوانتانامو به افغانستان جلوگیری می‌کند.

سناتور جیم ریچ، عضو کمیته روابط خارجی سنای ایالات متحده با اشاره به گزارش سازمان ملل می‌گوید که طالبان «رابطه خطرناکی» با القاعده دارد و تمایلی به کنترل تروریزم در داخل مرزهای افغانستان ندارد.

او افزود که القاعده در افغانستان از آزادی عمل بیشتری برای طراحی حملات در خارج از این کشور برخوردار است. این عضو کمیته روابط خارجی سنای امریکا «آزادی عمل بیشتر القاعده» در افغانستان را تهدیدی به همه امریکایی‌ها می‌داند.

او تاکید می‌کند که لایحه پیشنهادی جمهوری خواهان مانع از آزادی زندانیان گوانتانامو و انتقال آنان به افغانستان می‌شود؛ جایی که به گفته او امکان پیوستن دوباره این زندانیان به سازمان‌های تروریستی بیشتر است.

در همین حال سناتور مارکو روبیو، عضو کمیته استخبارات سنای امریکا رهایی اسدالله هارون را «غیرمسئولانه» می‌خواند. او طالبان را یک «سازمان تروریستی» می‌داند و می‌گوید که «این سازمان» نمی‌تواند تضمین کند که هارون به میدان نبرد باز نگردد و امریکایی‌ها یا غیرنظامیان بی‌گناه را نکشد.

او تاکید می‌کند که کانگرس باید فوراً این لایحه را تصویب کند تا مانع آزادی زندانیان بیشتر توسط دولت بایدن شود. آقای روبیو می‌افزاید که فرستادن افرادی مانند اسدالله هارون به «پناهگاه امن تروریستی» کار ‌«غیرمعقول» است.

طالبان روز گذشته اعلام کرد اسدالله هارون گل، یکی از دو بازداشتی باقی‌مانده افغان در زندان گونتانامو در نتیجه “تعامل مثبت” این گروه با ایالات متحده امریکا آزاد شده است.

بازرسان امریکا پس از بازداشت هارون، او را به داشتن روابط عمیق با شبکه تروریستی القاعده متهم کرده بودند.

با این حال مک کانل عضو برجسته حزب جمهوری‌خواه می‌گوید به دنبال خروج غیرمسوولانه امریکا از افغانستان، این کشور اکنون توسط «تروریست‌هایی که دستان‌شان به خون امریکایی‌ها رنگین است» کنترل می‌شود و نباید هیچ تروریستی به آنجا بازگردانده شود.

او گفت: «این یک اصلاح دیرهنگام در قانون دیرینه جلوگیری از انتقال زندانیان تروریست به کشورهای حامی تروریزم است.»

این خبر را برای دوستانتان روان کنید:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

پربازدیدترین‌ها

دیدگاه ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *