ریچارد بنت، گزارشگر ویژه‌ی حقوق بشر سازمان ملل متحد می‌گوید که باید راهی جهت متقاعدکردن طالبان برای تغییر مسیر این گروه پیدا شود. او در عین حال بر پاسخ‌گویی نیز تأکید کرده است.

بنت در یک نوار تصویری که به‌مناسبت ۲۵ نوامبر، روز جهانی منع خشونت علیه زنان نشر شده، گفته است که اقدام اخیر طالبان یک قانون اخلاقی سرکوب‌گرانه‌ی جدید است که نه تنها باعث تقویت ستم بر زنان و دختران می‌شود، بلکه فراتر از آن تقریبا بر تمام جمعیت، اقلیت‌ها، افراد با پیشینه‌های فرهنگی مختلف و حتی مردان ظلم می‌کند.

او گفته است که اگر این قانون برعکس نشود، نسل‌های آینده‌ی مردم افغانستان براساس آن شکل خواهد گرفت.

گزارشگر ویژه‌ی حقوق بشر سازمان ملل متحد می‌گوید: «ما باید راهی برای متقاعد کردن طالبان برای تغییر مسیر پیدا کنیم. پاسخ‌گویی در افغانستان برای آینده، صلح و آشتی مهم است.»

به‌گفته‌ی او، یک استراتژی جامع مورد نیاز است که شامل عدالت کیفری باشد و فراتر از آن به طیف کاملی از اقدامات عدالت انتقالی گسترش یابد.

بنت تأکید کرده است که در انجام این کار باید با افغانستانی ها و به‌ویژه زنان و دختران مشورت شود و باید آنان بخشی از هر گونه روند حقوق بشری و روند سیاسی درباره‌ی آینده‌ی کشورشان باشند.

طالبان محدودیت‌های شدیدی بر حقوق و آزادی‌های شهروندان افغانستان، به‌ویژه زنان و دختران وضع کرده‌اند. علی‌رغم انتقاد جهانی، این گروه تا اکنون تغییری در موضع خود ایجاد نکرده است.

اخیرا آلمان، استرالیا، کانادا و هالند اعلام کردند که برای پاسخ‌گوکردن طالبان به‌دلیل نقض کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان از این گروه در دادگاه بین‌المللی شکایت می‌کنند.

این خبر را برای دوستانتان روان کنید:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

پربازدیدترین‌ها

دیدگاه ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *